Home

Nieuws

Expeditie Diepenbeek: Sages op hun best!

Sint-Gerardus organiseert van 15 mei tot 20 juni superleuke verhalentochten: 'Expeditie Diepenbeek-Sages op hun best'!

Via QR-codes ga je met ons op pad. Een pad vol verhalen uit eigen grond! Je kan kiezen uit drie rolstoegankelijke routes : de Husemannekesroute (4km), de Weerwolvenroute (6 km) of de Spannende Sageroute (10km).  Of je doet ze gewoon allemaal, coronaveilig met je bubbel! Extra genieten kan je met een goedgevulde picknickmand.

De opbrengst gaat naar het project 'Re-fresh', het renoveren van de badkamers van de bewoners op de zorgcampus volwassenen.

  •  Regisseur Mieke Vanhove:

 “Het afgelopen jaar gaf corona een bizarre twist aan ons leven... Veel vrijheden werden ons ontnomen en door menig feest en reis werd een streep getrokken. Maar corona liet ons ook realiseren hoe mooi het hier is...  En dat flexibiliteit,  feesten en vrolijkheid in het DNA van Sint-Gerardus gebakken zit.  Toen de werkgroep van het Zomerfeest me vroeg om een alternatief voor het Zomerfeest te helpen bedenken, moest ik daar niet lang over nadenken. We moeten niet ver op reis om avonturen te beleven... Wist je dat er zich veel straffe verhalen in Diepenbeek hebben afgespeeld? We gaan actief aan de slag met enkele sagen die Jos Pieters verzamelde en proberen er een eigen Sint-Gerardus twist aan te geven. Verhalen die niet vergeten mogen worden...  “

  • Coördinatoren Joke en Lien:

 “We vinden het heel belangrijk dat de wandelingen ook rolstoeltoegankelijk zijn! Tijs en Jan van onze technische dienst maakten voor elke wandeling een houten selfiebord met natuurlijke materialen uit het bos. Uniek is dat deze selfieborden ook aangepast zijn aan de hoogte van een rolstoel. Hier wordt vaak niet aan gedacht… "

Een ticket kost 10 euro en kan je bestellen VANAF 14 MEI via  expeditiediepenbeek.eventsquare.co