Home

OV 4

OV 4

Omwille van de covid-19 maatregelen werd onze infoavond OV4 geannuleerd.
Inschrijvingen voor het schooljaar 2020-2021 kunnen grotendeels digitaal verlopen.
Indien er interesse is in ons OV4-aanbod, mag u zeker contact opnemen met de psychologe van OV4: Tine Wastiels :tine.wastiels@sintgerardus.be (0497/12 86 13)

Vanuit 1 september 2018 zijn we gestart met  opleidingsvorm 4 (OV4) in Sint-Gerardus.

In OV4 wordt het programma van het ‘gewoon’ secundair onderwijs gegeven, maar dan met doelstellingen en ondersteuning aangepast aan de problematiek van de jongere. 

Waarom deze nieuwe opleidingsvorm? Mieke Moermans, directeur BuSO: “We stellen vast dat er in Limburg geen gepast aanbod is voor leerlingen met een ernstige (neuro)motorische beperking en een normale begaafdheid met het oog op het behalen van een diploma. Vanuit ons opvoedingsproject, ons engagement voor jongeren met een (neuro)motorische beperking en onze jarenlange expertise kunnen wij deze jongeren en hun  gezin niet in de kou laten staan.

De geïntegreerde werking met de zorgondersteuning door het MFC is een belangrijke troef. Het OV4-aanbod is bovendien in samenwerking met het gewoon secundair onderwijs, namelijk de scholen HAST (Hasselt),  het Sint-Franciscuscollege (Heusden-Zolder), de Sint-Martinusscholen (Herk-de-Stad) en het THHI (Tessenderlo). De uitbouw naar de tweede en derde graad wordt uitgewerkt in functie van de interesses en mogelijkheden van de leerlingen.

Download folder OV4