Home

Projecten Uiter@Art

Projecten Uiter@Art 2018

Zoek je een originele opvrolijking voor een feest, festival, braderij?

Uiter@Art heeft drie projecten beschikbaar:

  • Circus ’Komma Effe Kieke’ is een toneelstuk dat gaat over talenten. Ieder heeft zijn talenten en het lef om ze te laten zien en anderen te laten meegenieten.
  • ‘Het verhaal van Menske’ is een tentoonstelling vol verrassende beelden. Het is gemaakt naar een idee van Stijn Verhuizen. Het verhaal gaat over een eenzaam Menske dat op zoek gaat naar andere mensen en dan natuurlijk veel meemaakt...
  • ‘Fanfare Uiter@Art’  is een stoet van vijf koppels die met een mooie vrolijke aankleding ambiance muziek en leven in de brouwerij brengen.

Geheime mengsels van ambiance, plagerijen en absurde ideeën

Chris Maes, coördinator Uiter@Art Sint-Gerardus: “Onze atelierwerking vormt de ziel van Uiter@Art. Daar wordt met geheime mengsels van ambiance, plagerijen en absurde ideeën de hand gelegd aan nieuwe projecten. Ons atelier toneel wordt inhoudelijk getrokken door Anke Vrinssen. Dit jaar werken we keihard aan een nieuw toneelstuk dat gebaseerd is op een verhaal van één van onze deelnemers ’Sil Bogaerts’. Wat het juist is, kunnen we niet verraden… Maar we kunnen wel vertellen dat tijdens de wekelijkse ateliers al onze deelnemers het verloop van het verhaal beïnvloeden.

Bij ons atelier Beeldende kunst loopt sinds vorig jaar ons project ‘Ik kies zelf’. Ieder werkt nu vooral individueel. De inspiratie kan op verschillende manieren gevonden worden. Zo zijn er kunstenaars die altijd inspiratie hebben, anderen brainstormen thuis in een werkboek, sommigen spelen in op wat er op dat moment in de wereld gebeurt, maar ook foto’s uit tijdschriften leveren mooie ideeën. Onze inspirator Petra Asche staat de kunstenaars bij in het ontwikkelen van hun werkjes en het aanleren van nieuwe vaardigheden. Onze vrijwilliger Roger Hoppe helpt waar nodig en zorgt voor mooie kaders."

Boeken kan via uiteraart@sintgerardus.be