Home

Woonondersteuning

Woonondersteuning

Binnen de zorgcampus volwassenen biedt Sint-Gerardus een optimaal leef- en wooncomfort aan 42 zorggebruikers, in een aangename huiselijke sfeer, met voldoende ruimte voor privacy en een aanbod van zinvolle dagondersteuning, en waarbij, onder bepaalde voorwaarden, gebruik kan gemaakt worden van individuele ondersteuning.

Huizen “De Fykens” en “De Tepkens” bestaan telkens uit 3 leefgroepen.  Elke leefgroep biedt woongelegenheid aan 5 zorggebruikers, die elk een privé(slaap)kamer hebben en gebruik maken van gezamenlijke woon, bad- en toiletruimten. Elke living bestaat uit een eet- en keukengedeelte en een zithoek.  De bewoners van een huis kunnen samen met hun begeleiders naar eigen smaak en mogelijkheden hun living inrichten.  Ook hun privékamer wordt naar eigen goeddunken geschilderd en bemeubeld, rekening houdend met hun beperkingen.

In studio's “De Biemer”, bestaande uit 2 leefgroepen, bieden we woongelegenheid aan 12 bewoners, die een meer individuele en zelfstandige invulling (kunnen) geven aan hun dagelijkse bezigheden, maar tevens gebruik kunnen maken van de centrale gezamenlijke faciliteiten. 

In elke leefgroep bieden begeleiders binnen een multidisciplinair team de nodige ondersteuning tussen 7.30 uur en 22.00 uur.  Tijdens de nachten, tussen 22.00 en 8.00 uur, staan 2 actieve nachtdiensten in voor permanentie en zorgverstrekking, ondersteund door een centraal akoestisch oproepsysteem.

Wonen op de zorgcampus
Wonen op de zorgcampus